Op weg

We zijn onderweg, maar laten we eerst even een paar dagen terug gaan in de tijd. Woensdagochtend hebben we de katten naar hun hotel gebracht in Drachtstercompagnie. Ergens wel goed ook dat ze in pension zitten: afgelopen maandag zijn ze op zo’n 70 meter van ons huis begonnen met heien met de bedoeling dat daar een complete nieuwe wijk wordt neergezet. Vanaf de eerste klap op de eerste heipaal wisten de katten niet waar ze het moesten zoeken en dat duurde de hele dag door. Het begin van de tweede dag idem dito, dus ik denk dat ze het in Friesland wel naar hun zin zullen hebben.
Dinsdagmiddag, woensdag en donderdag allerlei klusjes in en om het huis gedaan en het huis even doorgewerkt. Wel eens lekker om een deur open te kunnen laten staan zonder dat een kat zich in de kast verstopt of er met het vuile wasgoed vandoor gaat omdat je het even op de grond neerlegt.
We hadden het plan om donderdagavond vroeg naar bed te gaan; het plan was om vrijdagochtend vroeg te vertrekken. Het vroeg naar bed gaan werd iets later als gepland. De wekker op 02.00 uur gezet maar voor dat die de kans kreeg om af te lopen waren wij er al uit. Niet zo gek: ‘s avonds na het eten zit je uitgeteld te knikkebollen op de bank, stap je uiteindelijk je bed in kun je niet in slaap komen omdat je gewoon te moe bent. Alle hele uren en alles wat daar tussenin zit op de wekker gezien. Dus even voor tweeën eruit en de bagage (en dat was nogal wat) in de auto gezet, even snel een kop koffie naar binnen werken en klokslag drie uur vertrokken we. Ik weet het, dat is erg vroeg maar punt 1: je weet niet hoe druk het wordt en op dit tijdstip is het nog lekker rustig op de weg (zeg maar: we voelden ons “alleen op de wereld”).
Punt 2: we hebben geen airco in de auto en je weet niet hoe warm het wordt. Als het zonnetje wel doorkomt, komt hij in het oosten op en dat is nu net de kant die we op gaan rijden. Gevolg: continu tegen de zon inturen, lekker warm in de auto, lekker loom worden en dat is nu net iets wat je niet wilt hebben als je 800 km moet rijden. Dan maar vroeg vertrekken als het nog donker is.
Maar zoals ik al zei: uitgestorven op de weg, we schoten lekker op en we hadden gedacht om een uur of 10 bij Hamburg te zijn, maar inclusief een koffiestop onderweg stonden we om kwart voor 10 al in Puttgarden.
Kwartiertje later de boot op en om 11.00 uur reden we al door het Deense landschap. 
Op een picknickplaats bij de Farø brug (over de Storstrømmen) even een (uit)rek en strekpauze gehouden waarna wij volgens planning  via Kopenhagen in Helsingør aankomen waar wij om 13.50 uur de boot oprijden. Na een oversteek van 20 minuten zijn we dan in Helsingborg, Zweden. Om kwart voor 3 checken we in in het hotel. Fijne koele kamer. Even snel dit verslag getypt en dan zo even wat eten. Daarna proberen we het nog maar een keer:  vroeg naar bed.  Morgen nog ruim 650 km te gaan.
En voor de lezers: een heel fijn weekend.
Marjon en Lex