Woensdag 11 oktober


Vanmorgen niet zo vroeg er uit. Tamelijk slechte nacht gehad. Ten eerste redelijk verkouden, ten tweede een spoorbaan in de buurt met de hele nacht door treinen die continu tuterden.

Om een uur of 11 vertrokken en we rijden via Abbotsford en Langley naar White Rock. Dit licht aan de kust met een leuke boulevard, maar erg smal. We zoeken een parkeerplek, maar niet te vinden, dus zetten hem op een gegeven moment maar op een grote plek voor personenwagens; dat onze RV nog een meter uitsteekt mag de pret niet drukken.

Even tevoren was hier een gigantische hagelbui overgetrokken en de kanten van de weg zagen nog wit van de hagel. Dat verklaart ook de sneeuwschuiver, die we tegenkwamen bij het inrijden van het dorp. Even een stukje gelopen naar en op de houten pier, die hier een heel stuk zee insteekt. Het zal een graadje of 9 geweest zijn, maar heerlijk in het zonnetje, dat net even doorgekomen was.

We houden het voor gezien daar en rijden naar Delta. Stoppen bij de plaatselijke Walmart, maar overnachten op het parkeerterrein is niet toegestaan. De campings zijn hier ontzettend dun gezaaid en bij de VVV hadden ze ons al gezegd dat de paar campings, die nog open zijn, waarschijnlijk allemaal vol zijn.

We zetten koers naar de volgende Walmart, gelegen in de voorstad van Vancouver, Surrey. We zien al bordjes op het parkeerterrein staan dat overnachten niet is toegestaan, maar wij houden ons van de domme en lopen naar binnen om het te vragen. Mag eigenlijk niet, maar er staan wel vaker campers opzij. Dus wij houden ons nogmaals van de domme en zetten de camper vlak onder een bordje "no overnight". We zien wel. We maken wat te eten en daarna maak ik wederom een verslag, maar zoals jullie zien: zo heel veel tijd heb ik hier niet voor nodig.

We hopen dat het morgen een beetje knap weer is: het plan is om dan naar Steveston te gaan, een wijk in het uiterste zuiden van Vancouver waar grote delen van de tv serie "once upon a time" zijn opgenomen. Wij hebben daar 5 seizoenen van gezien en het lijkt ons leuk wat "bekende" plaatsen te bekijken.

En ja hoor. Even na 23.00 uur als de Walmart is gesloten, klop klop op de deur: mag hier niet staan. Zielig verhaal dat alle campings dicht of vol zijn en hij wees ons een andere plek aan, 200 meter verder.


Donderdag. 

We vertrekken vroeg vanaf de parkeerplaats en aansluitend aan een lange file (ja ja, die hebben ze in Vancouver ook) komen we aan in Steveston, het Storybrooke uit de tv serie. We zetten de auto op de parkeerplaats van een prachtig park en ontbijten daar. Dan naar de VVV waar we een looproute van de filmlokaties van Storybrooke ophalen. Vragen daar tevens met wat voor filmopnames ze op dit moment bezig zijn, want bij de eerdergenoemde parkeerplaats zijn hele delen afgezet en staat vol met wagens, trucks en noem maar op. Sirens en Crossing, dus als jullie Stevenson op tv willen zien.......

Het is vandaag een beetje wisselende dag, af en toe regen maar dat mag de Storybrooke-pret niet drukken. We maken foto's, gaan het winkeltje van Gold binnen en boeken voor morgen bij de VVV een walvissafarie.

Dan even nadenken over een overnachtingsplek: geen camping in de buurt en geen zin om 30 km verderop te rijden om dan morgenochtend weer in de file te staan om in Steveston te komen. We vragen de VVV: niets. Bij de walvissafarie, misschien hebben die een eigen terrein: niets. Als ik dan de laatste optie voorleg aan Marjon, verklaart die mij voor gek, maar ik doe het toch. Stap het politieburo binnen, zeg dat we vanavond iets willen eten en morgenvroeg hier weer moeten zijn. Even een bedenkelijke trek maar geeft dan toestemming om hem gewoon in een stil straatje langs de kant van de weg te zetten. Probleem ook opgelost.

Ontzettend veel restaurants, die het eigenlijk niet zijn maar komen uiteindelijk terecht bij Kovekitchen: gezellig, rustig en vriendelijke bediening. 

Tijdens het eten besef ik opeens het voordeel van als Nederlander jarig te zijn in Canada: op het moment dat wij  eten is het in Nederland vrijdag 03.00 uur dus. En ik al jarig. Maar morgen is het vrijdag de 13e en ben ik dus jarig. Als we niet zeeziek van boord komen kunnen we nog een keer uit eten voor mijn verjaardag :-)

Zo vier je het wel erg dubbel.


Vrijdag de 13e


Happy birthday to me

Happy birthday to me....

Ja ja, je zal maar jarig zijn in Steveston.

Maar het verslag van vandaag? Misschien vanmiddag (avond bij jullie) of anders morgen als we niets zitten te doen op het vliegveld.

Groetjes uit Storybrooke 


Overigens: het filmpje van Storybrooke staat op de foto-filmpagina