VAKANTIE 2017

Een tijdje geleden begonnen we voorzichtig te denken aan wederom een trip naar Canada. Na wat orienteren, zoeken op internet en puzzelen wat een voor ons beschikbare tijd was, hebben we de knoop doorgehakt.

We vertrekken op vrijdag 22 september om 13.20 uur met vluchtnr KL0681 van KLM om daarna om 13.50 uur te landen in Vancouver, Canada. Dat we 30 minuten later landen betekend niet dat we een supersnelle vlucht hebben, maar heeft te maken met de verschillende tijdzones: we vliegen in totaal 9 uur.

Aangekomen in Vancouver nemen we de shuttlebus naar het Sandman Hotel Vancouver Airport, waar wij 1 nacht verblijven.

De volgende dag 's ochtends vroeg weer naar het vliegveld voor een binnenlandse vlucht naar Whitehorse, Yukon.

Welke van de drie?

Daar aangekomen worden we van het vliegveld opgehaald door Canadream om de camper of, zoals dat in Canada heet: RV (recreation vehicle) in ontvangst te nemen.

Voor ons nog een verrassing wat voor vervoer we krijgen: kan net zo'n grote zijn als de vorige keren, of ééntje die ff kleiner is (paar centimeter), of ééntje die "slechts" een metertje of 9 is.

Hiermee mogen we uiteindelijk dan 22 dagen rondtouren om hem uiteindelijk op 14 oktober weer in te leveren in Vancouver, waarna wij weer naar het vliegveld worden gebracht.

Met de KLM vliegen we dan weer terug op die 14e met vluchtnr KL0682; vertrek om 15.40 uur om 10 uur later op 15 oktober te arriveren op Schiphol.

Tot zover onze eerste informatie; jullie weten nu bijna evenveel als dat wij weten ;-). Binnenkort meer.

Marjon en Lex.


Update 16 juli:

Druk, druk, druk de laatste tijd, maar toch nog even tijd gehad voor hetvolgende: 


We hadden een start gemaakt op de website waar we al eerder onze reisverslagen

op maakten, maar die gaf allerlei problemen en de beheerder van die

site reageert nergens op. Dus de knoop maar doorgehakt en een eigen domeinnaam

aangemaakt. Weten we zeker dat we onze verhalen in de toekomst

nog terug kunnen lezen (zolang we betalen :-) )


De laatste maanden wordt Brits Columbia, het deel waar wij heen gaan, geteisterd door bosbranden. Droevig om te lezen dat plekken, waar wij eerder geweest zijn, volledig zwartgeblakerd zijn. We hopen maar dat ze spoedig de "wildfires" onder controle krijgen.


Tot zover deze kleine update. Het is maar dat jullie dit ook weten.


Tekst gaat verder onder foto. 

Update 9 september.

De vakantie komt nu akelig dichtbij :-) . Aftellen is begonnen.
Betreffende de bosbranden in Brits Columbia: het is nog steeds hopeloos daar. Met eerdere reizen hadden wij grof een route uitgestippeld, maar dit keer zal het er van afhangen welke wegen berijdbaar zijn en niet afgesloten. Normaal gesproken volg je de rode route op het kaartje hierboven, maar deze weg (Cariboo route) is al wekenlang afgesloten en de branden laaien daar steeds weer op (langs de kustlijn loopt geen weg). Met ons wegennet zeg je: ik rijdt even een stukje om, maar in Canada is er maar één weg en als die dus afgesloten is, heb je een probleem en moet je een wel heel groot stuk omrijden.
Dus we gaan proberen in grove lijnen de groene route te volgen, maar we zullen per dag bekijken of het haalbaar is en er geen nieuwe branden met afsluitingen ontstaan.