Hallo lezers, lezeressen en andere aanwezigen.
Hier zijn we dan weer. In mijn vorige verslag waren we op de camping even voorbij Valemount. Ik had toen al gezegd dat we waarschijnlijk een dag langer zouden blijven en dat hebben we inderdaad gedaan. Gisteren toen we wakker werden had het gevroren. Gras wit, maar dat duurde niet al te lang: het zonnetje kwam erdoor en het warmde al snel op tot een graad of 6 in de middag. We besloten een stukje te lopen en optimistich een pad in achter de camping, maar na een paar honderd meter moesten we het opgeven vanwege het vele water wat op het pad stond. Verder de hele dag gewoon niets doen. Niet geweten dat met 6 graden zonder jas aan in het zonnetje zo lekker kon zijn. Om een uur of 4 de vuurton en de barbeque aangestoken; de zon verdwijnt achter de bergen en de temperatuur zakt snel, maar kijkend in de vlammen met een glaasje wijn erbij nog best vol te houden. Eten op de barbeque en toen dat klaar was binnen opgegeten.
Kopje koffie na en vroeg naar bed.
De volgende ochtend, vanmorgen dus, vroeg eruit want ja, als je vroeg naar bed gaat ben je op een gegeven moment uitgeslapen. Spullen opgeruimd, vuilwatertanks leeg laten lopen en dan tijd om schoon water in te nemen. Slang aangekoppeld maar de kraan met geen mogelijkheid open te krijgen. Heeft het afgelopen nacht toch harder gevroren als dat we dachten. Gelukkig hebben we nog warm water in de boiler, dus drinkwaterflesje gevuld en langzaam over de bevroren buitenkraan gegoten. Het werkt, dus kunnen nu ook de verswatertank vullen.
We nemen afscheid van de tijdelijke beheerster van de camping en van Jasper. Jasper is het hondje van de beheerster. Moest in het begin niets van ons hebben, maar na en half dagje kwam hij aanrennen als we hem riepen en vond het fijn om even aangehaald te worden of ff te stoeien. Jasper heeft ervoor gezorgd dat we bijna geen eekhoorn te zien kregen op de camping: zo gauw er één uit een boom kwam, ging Jasper er achteraan en joeg hem de hele camping over.
We draaien de weg op richting Kamloops. Raken nog even verzeild in een file met campers: drie voor ons en 4 achter ons. We sukkelen met een gangetje van 80 voort en geen mogelijkheid om in te halen. We zijn het eens met elkaar: voor ons geen lidmaatschap van een camperclub om gezamenlijk op pad te gaan. Bij Clearwater gaan er één voor ons linksaf en de andere twee rechtsaf, dus kunnen we eindelijk het gaspedaal indrukken om rechtdoor te gaan. In Kamloops rijden we dwars de stad door om naar Safeway te gaan. Boodschappen voor de komende dagen en er rekening mee houdend dat maandag de winkels dicht zijn ivm thanksgiving.
Na een gevuld boodschappenwagentje en een geleegde portemonnee wringen we ons weer in het drukke stadsverkeer om zo snel mogelijk de stad te verlaten. Er zijn mensen die er alles voor over hebben om tijdens vakantie shoppingmall in en uit te gaan; geef ons de stilte van de natuur maar. Liever bomen dan winkels. We duiken de weg op richting Sorrento. Volgens de kaart moet er onderweg een recreationsite zijn, waar je gratis of bijna gratis kunt overnachten, maar de bij de VVV gekregen kaart is waarschijnlijk verouderd, want deze overnachtingsplaats is niet te vinden. Bij het plaatsje Chase verlaten we de weg maar en gaan het dorp in, volgen een aanduiding RV park en komen terecht op een verdje, in beheer en ingericht door de plaatselijke Lions club. Zetten de RV neer en lopen naar de waterkant van het Shuswap Lake en zien daar, wat we al zo vaak gezocht hebben in de keren dat we in Scandinavie waren: springende zalmen. We staan een half uurtje op het kiezelstrandje te kijken en knopen een gesprek aan met een 84 jarige visser. Een paar dagen geleden heeft hij nog een zwarte beer gespot aan de kant van het water, dus wie weet........morgen nog een keer kijken.
Terug bij de RV steken we de barbeque aan om ons avondeten te bereiden. Morgen hier nog even rondkijken en dan langzaamaan richting Lumby, waar we zaterdag worden verwacht op de familie reunie. Maar daarover later weer meer. Nu nog even foto's overzetten op de ipad en wie weet ook nog tijd om wat op de site te zetten.
O ja, nog niet eens verteld: zo koud als het was toen wij vanmorgen vertrokken, in Kamloops in ons t-shirt over het parkeerterrein bij Safeway. Ik denk dat de temperatuur 20 graden of warmer is. Verder al een paar dagen lopen snotteren en niezen en Marjon maar zeggen: je moet een dikkere trui aantrekken. Toen ze zelf ook de 15 niezen in het uur haalde kwam ze op het idee dat het misschien wel hooikoorts was. Tussen alle pillen die we mee hebben zitten echter geen aeriuspillen, dus die bij de Safeway apotheek gehaald: 1 pilletje ingenomen en niet meer geniesd. Wie had dat gedacht: hooikoorts in oktober.
Nou, ik geloof dat alles wel weer verteld en gemeld is. Maar blijf ons volgen: wie weet wat we nog mee gaan maken.
Werk ze voor jullie en toch wel een rare gedachte: jullie liggen gewoon 9 uur op voor in het leven ten opzichte van ons.