Dinsdag 3 september.

Zo, even druk: allereerst Richard, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een leuke dag van, "ouwe". We hebben gisteravond al een borrel op je verjaardag genomen; was bij ons nog maar 2 oktober, maar bij jullie al de 3e.

Verder hartelijk welkom aan twee nieuwkomers. Niet op deze wereld, maar nieuwkomers bij onze volgers van de website. Nogmaals hartelijk welkom Sabrina en Bastiaan. Wij hopen dat jullie via ons een leuke eerste indruk van het mooie Canada krijgen. Dan ook nog een bedankje aan Colette voor het achterlaten van een berichtje in ons "gastenboek". Altijd leuk wat van de achterban te horen.

En dan, ik weet dat er zijn die zeggen: wij worden niet genoemd, maar diegenen die al eerder gereageerd hebben gaan we niet iedere keer opnieuw noemen, het is maar dat jullie dat weten, Paul en Lia.

Zo, einde verslag. O nee, gisteren was er natuurlijk ook nog.

We waren geëindigd op de parkeerplaats waar we de nacht doorbrachten. Maandagochtend vroeg eruit. Het is een koude nacht geweest: de waterdruppels aan de rand van de RV zijn ijsdruppels geworden en de lage beplanting aan de zijkanten is wit aangevroren. Even naar buiten om een frisse neus te halen, maar dat kostte niet al teveel moeite; de kou deed gewoon zeer. Kachel aan en ontbijten en rond half negen vertrekken we. Bij het verlaten van deze overnachtingsplaats lezen we nog even de naam hoe het hier heet: Ancient Forest/ Chun Toh Whudujut. Met een uurtje rijden we McBride binnen en stoppen bij de plaatselijke VVV, die in het stationsgebouw is gevestigd. Naast de VVV in hetzelfde pand is een restaurantje. Wat er voor 's middags op het menu stond, weet ik niet maar het hele gebouw stonk naar eten. Nu kan dit lekker zijn, maar niet 's ochtends om 10.00 uur. We ontdekken dat het internet hier razendsnel is, dus offeren we ons maar op om het lange verslag van 2 oktober alsmede een hele rits foto's te plaatsen. Je moet tenslotte wát overhebben voor je volgers. Na een uurtje houd ik het echt niet meer uit dus de laatste foto's uploaden gebeurt buiten op een bankje bij een temperatuur van ca 4 graden.

Op zich een leuk stadje, dat McBride, maar zien niet een supermarkt dus vervolgen onze weg richting Tête Jaune Cache. Onderweg heel mooi: besneeuwde bergtoppen om ons heen, de bevroren wegbermen worden opgewarmd door het zonnetje met als gevolg dat de damp daarvan opstijgt. Bij het eerder genoemde Tête Jaune aangekomen kun je rechtdoor richting Jasper (wat we anderhalf jaar geleden hebben gedaan), maar wij slaan rechtsaf richting Valemount. Op de splitsing slaan wij nog even een blik op de bekende berg Mount Robson. Uitzonderlijk: de gehele berg is te zien; bijna altijd is de top in nevelen gehuld.

In Valemount dien we even een paar boodschappen bij de IGA supermarkt en natuurlijk nemen we weer wat lekkers voor bij de koffie mee. Een twintigtal kilometers verderop draaien we een zijpad in naar de Summit River camping met uitzicht op de gletsjer. Eerst nog even de spoorlijn over naar, waar later blijkt, zo'n 4 a 5 goederentreinen per uur overheen rijdt. Maar ja, dat zijn we gewend: in Amerika en Canada lijken alle campings naast goederenspoorlijnen te liggen. Deze heeft één voordeel: de treinen toeteren niet bij deze overgang.

We zetten de RV aan de oever van een gletsjerwaterriviertje, halen hout en steken de vuurton aan. We nemen een borrel op Richards verjaardag en bij een temperatuur die steeds verder zakt (inmiddels een graad of 4) gaan we steeds dichter bij het vuur zitten. Lekker in een stoeltje, glaasje wijn bij de hand, in de andere hand een half kaasbroodje, warm gemaakt in de inmiddels aangestoken barbeque, lekkere warme voetjes, want heb mijn voeten op de rand van de vuurton. Op een gegeven moment merk ik dat dat toch iets te dicht bij het vuur is, want van mijn New Balance wandelschoenen begint de hele zool los te laten. Snel opstaan en aanduwen op het koude gras en warempel, de lijm koelt weer af en de zool zit weer vast alsof er niets gebeurd is. Weer wat geleerd: voor "de vloer is lava" is New Balance niet geschikt: te warm ;-)

We gooien een 30 cm "Inside Round Marinating Steak, Boneless Beef" op de barbeque en een kwartiertje later eten we dit op met 3 verschillende aardappelsalades en een kipsalade. Het leven is helemaal zo slecht nog niet.

Het bevalt ons best hier op de camping en denken erover hier nog een nacht te blijven. Wordt morgen weer mooi weer, dus lekker wandelen.

Overigens, over het weer gesproken: de kou begint ons in te halen en vannacht wordt hier -8 graden verwacht, dus niet te lang blijven anders staan we straks vastgevroren.

De afwas is inmiddels gedaan, de koffie op, dus straks douchen en naar bed.