Haha, hadden jullie niet verwacht, hè. Twee verslagen in één dag tijd.
Wim en Marie, bedankt voor jullie berichtje. Nog geen echte Tim Hortons of Starbucks tegengekomen, maar we laten het weten.
Vanmorgen in Fort Nelson eerst om 8 uur naar de supermarkt: superschoon, verse producten en een brood wat net uit de oven kwam. Op het parkeerterrein bij de VVV ontbeten en daarna naar binnen. Daar eerst het verslag van gisteren erop gezet. Het eerste wat de medewerkster daar zei:"Hebben jullie vannacht het Noorderlicht gezien?" Schijnt prachtig te zijn geweest. Nog even tanken en dan op weg naar Fort St John en Dawson Creek. Voor komende nacht zijn de kansen op Noorderlicht wederom groot dus we besluiten niet te ver te rijden. Een 200 km verderop vinden we een leuke camping. Een tamelijk open terrein, zodat, als er vannavond weer Noorderlicht is, wij vrij zicht hebben op de hemel. En het mooie: ook wifi, dus kunnen gelijk deze site weer bijwerken.
Terwijl we net het kampvuur hebben aangestoken zitten we op Sikanni RV park aan de oever van de Sikanni River de wifi hier leeg te trekken.
Hadden we het gisteren over de RV, laten we het vandaag eens over eten hebben. Ook niet onbelangrijk.
We beginnen de ochtend met een lekker ontbijt. Cappuccino, glas zelfgemengde tweedrank: jus d'orange met mangosap. De ene dag 2 gekookte eitjes en als we zin en tijd :-) hebben, gebakken eitje. We hebben verschillende soorten vleeswaren: black forrest ham, gerookte kip met tomaatjes, cajunkip en peperkalkoen. Het was even zoeken maar een lekker blok kaas en vaak nog even een appelmoesje na. Dit zijn niet zomaar appelmoesjes, maar appelmoes met aardbeien, appelmoes met aardbeien/kiwi en appel/perzikmoes. Heel lekker.
Het ontbijt is dusdanig uitgebreid dat we de lunch over het algemeen overslaan, maar dat komt omdat we vaak wat lekkers meenemen. Van de week was dat een bladerdeegslof gevuld met aardbeien en vanmorgen uit de super van die lange soesjes (hoe heten ze ook alweer? Het is of we hier al tien jaar zijn: vergeten de Nederlandse namen) met chocola en nog een paar andere lekkernijen, waar we nog niet aan begonnen zijn. Maar het wordt straks pas echt lekker als we de eerste Safeway (supermarkt) zijn tegengekomen.
En dan de avond: hashbrown (zijn hele kleine aardappeldobbelsteentjes, hier vaak bij het ontbijt) met een stukje vlees: kipspiesje met groenten, of, wat we vandaag hebben meegenomen, varkensvlees met saus, uitjes, paprika, knoflook en weet ik veel wat er nog meer bij zit. Half uurtje in de oven en klaar. Vandaag ook aardappelen gehaald om zelf aardappelblokjes of schijfjes te maken. 2 reuzenaardappelen voor $ 0,99 per stuk.
Verder een keer van de week pasta gegeten. Champignonnetjes met paprikaatje bakken, ondertussen beetje pasta koken, omdat we maar 1 koekenpan hebben na de champignonnen de Johnsonville Italiano hot piquante gehakt rul bakken gelijk met dobbelsteentjes kip. Als dit gaar is de champignonnen er weer bij, 1 soeplepels van het kookwater van de pasta erbij en an het grote geheim: een zakje pasta-kruidenpoeder (kopen we altijd in Duitsland en nu meegenomen) oplossen in de toegevoegde kookwater, de inmiddels gare pasta erin en het geheel even laten binden. De helft in een ovenschaal, rijkelijk blokjes kaas en de tweede helft eroverheen. Nog even in de oven tot de kaas gesmolten is en.....smullen maar. Dit was koken met sterren
En natuurlijk, het allerbelangrijkste: één of twee (of drie) glaasjes wijn erbij.
Voor vandaag moeten jullie het hier maar weer weer mee doen. Als jullie dit lezen is het misschien wel ochtend bij jullie. Ik zou dan willen zeggen: werk ze vandaag en als jullie dit op jullie werk lezen: kijk even achterom of jullie niet betrapt worden door de baas, bazin of chef. Zou het niet op mijn geweten willen hebben dat jullie door mij straks op straat staan.
Groetjes Marjon en Lex