Goedemorgen, goedemiddag, goedenavond. Voor ons het eerste.
Ten eerste: bedankt Lia, Paul en Sieg voor jullie reacties. Weet nu dat ik niet voor niets schrijf dus we gaan optimistisch verder.
Het is nu de 27e om 9.40 uur en zoals gebruikelijk een terugblik naar gisteren.
Bij Liard River zoals gewoonlijk bijtijds eruit en op de camping ontbeten. Gelijk als we de weg opdraaien over de Liard River hangbrug en kort daarna een hele kudde bisons langs de weg. Omdat we de dag daarvoor ons geen tijd gunden deze beesten een fotowaardig bestaan te gunnen dit keer maar even gestopt om ze toch maar even te filmen en fotograferen. Het wegdek lijkt wel iets beter, maar de weg zelf smaller met (hele) flinke klims en dalingen er in maar we tuffen vrolijk verder. Net op tijd want vanaf 1 oktober zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht ( kettingen mee, niet om natuurlijk :-) ).
Onderweg maken we een stop bij een wegrestaurant en betalen daar 11 dollar voor een internetkaart. Kan wel zeggen dat we dit speciaal gedaan hebben om ons vorige verslag te plaatsen maar eerlijk gezegd was het nodig om geld over te maken naar de creditcard, want zelfs die moet af en toe gevoed worden. Jullie lezen het: allemaal mee-eters.
Na deze stop weer verder en via adembenemende hoogtes en uitzichten komen we aan bij een camping aan het water bij Toad River. Aan de overkant een piepklein vliegveldje en wij wederom een plek aan het water en:..........internet. Jammer van die 11 dollar vanmiddag.
We zetten de RV op zijn plek en tijd voor een borrel in het zonnetje, maar helaas laat die het al snel afweten. Opeens een lawaai en er vliegt een helicopter laag over die uiteindelijk land op een grindgedeelte aan het water van de camping. De piloot zit hier in een huisje en vliegt mineralenzoekers de bergen in. Zou wel leuk zijn een helicoptervlucht, maar als ik informeer naar de prijs........1920 dollar per uur. Helaas te kort tijd om een crowdfunding op te starten, dus het blijft bij kijken.
Af en toe wordt je hier opgeschrikt door het burlen van elanden (of heet het bij die beesten anders?) maar die geluiden dragen kilometers ver, dus het heeft geen nut om op het geluid af te gaan. Wat ook verrassend is is dat er een beverburcht op 200 meter afstand van ons in het water ligt. Gisteravond in het restaurantje hier een bisonburger gegeten en Marjon een kipspies. Speciaal in dit restaurantje zijn de ruim 10.000 petten en hoeden, die het volledige plafond bedekken.
Gisteravond niet al te vroeg naar bed. Bezig geweest foto's op de ipad te zetten en een fotofilmpje gemaakt, die nu ook te zien is op de pagina foto's en video's: van Amsterdam naar Whitehorse. Alleen: het uploaden kost hier zooooooveel tijd dat je er bijna bij in slaap valt.
Vanmorgen ziet Marjon ineens beweging in het water en weet nog net op tijd twee bevers op een filmpje vast te leggen. Nu inpakken en dan gaan we zo weer op pad.