Zo, daar zijn we weer.
Vanmorgen om 10.00 uur ons gemeld op het kantoor van de walvissafari. Een formulier invullen met onze gegevens: weten we tenminste wie ze kwijt zijn mocht er iemand over boord vallen ;-). Dan naar de boot toe en om 11 uur vertrekken we. Onderweg even stoppen bij sneeuwganzen. Eenmaal op open water gaat het gas eropen stuiteren we al snel over het water. Op een gegeven moment legt de schipper, die overigens 4 jaar in Nederland heeft gewoond, maar geen woord Nederlands spreekt, de boot stil en wijst ons op een sea lion met een vis in zijn (of haar) bek met allemaal meeuwen eromheen die de vis proberen af te pakken. Al snel gaat het gas er weer op en spoedig spotten we de eerste walvissen. In Noorwegen een paar keer met een oude vissersboot walvistochten gemaakt en dan was het vaak een toevalstreffer; het voordeel is nu dat we een snelle boot hebben, dus zodra een walvis wordt gespot varen we die kant op en komen redelijk dichtbij voordat ze weer voor 5 of 10 minuten onderduiken en kilometers verder weer opduiken.
Na de walvissen varen we een stuk verder en kunnen daar een stel orca's spotten. De "reisleidster" van de walvissafarie, die mee is, weet er erg veel over te vertellen, maar dat gaat in een dusdanig rap Canadees dat de helft van de uitleg ons ontgaat.
voordat we het weten is de 4 uur durende safari alwer voorbij en gaan we weer richting haven van Steveston. Onderweg nog even stoppen bij zeehonden, die bundels bomen, die hier in het water liggen te wachten om verwerkt te worden in de houtfabriek, gebruiken als strandje.
Terug in "het dorp" naar Starbucks, waar ik deel 2 van deze dag plaats. Zo, qua verhalen weer helemaal bijgewerkt. De routekaarten (nog) niet, maar jullie hadden al begrepen dat we ondertussen in Vancouver zijn.
Straks beginnen de koffers in te pakken, zodat morgen het grootste deel klaar staat. Dan vóór 10,00 uur de RV inleveren. We heben bij begin van de huurperiode een pakket genomen, waarbij de eindschoonmaak inbegrepen zit. Scheelt alweer: hoeven we niet te poetsen.
Zo, straks weer terug naar de camper. Blijven nog een (laatste) nachtje in Steveston om morgenvroeg te vertrekken naar Canadream. Morgen op het vliegveld de foto's plaatsen.